Przejdź do głównej zawartości

Jagodowe Cake popsy oblane mleczną goplaną

Przepis na jagodowe bajaderki na patyku oblane mleczną czekoladą


Składniki:
2 tabliczki czekolady mlecznej goplana
50-60 dkg ciasta bez dodatków (biszkopt, herbatniki, ciasto drożdżowe)
50 g jagód
150 g serka waniliowego
posypki do dekoracji

  1. Ciastka rozgniatamy jak najdrobniej.
  2. jagody łączymy z serkiem
  3. Wyrabiamy wszystko razem na gładką masę i lepimy z niej kulki wielkości piłeczek do ping-ponga
  4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  5. Patyki do lizaków zanurzamy w czekoladzie i wbijamy w kulki ciasta. wkładamy do zamrażarki na ok. 20 minut.
  6. Czekoladę ponownie podgrzewamy. Wyjęte z zamrażalnika lizaki zanurzamy w czekoladzie po czym przez chwilę obracamy wokół własnej osi, żeby czekolada równomiernie zastygła.
  7. Pod koniec ścinania się czekolady całość, bądź część posypujemy posypką dekoracyjną.
  8. Lizaki wkładamyjeszcze na kwadrans do lodówki :)

(ps. do momentu spożycia przechowywaćw lodówce)




Z czekoladową nutą
przepis bierze udział w akcji:

                                                   



Komentarze